Jsme rádi, že jste s námi i v roce 2017!

Vstoupili jsme do nového roku, a to přirozeně znamená nová očekávání, nové plány a naděje. Příroda ještě hluboce spí a sbírá sílu na příchod jara a nové energie. Je potřeba si z ní vzít příklad, více spát, odpočívat, nahlížet do svého nitra a shromažďovat duševní i fyzické síly na celý nadcházející rok. Nejcitlivějším orgánem je v lednu močový měchýř. Projevuje se v něm naše psychická kondice, pokud jsme pod tlakem, který si nepřiznáme, můžeme tudy tento tlak "vypouštět" (např. pomočování dětí). Je potřeba dávat pozor na prochladnutí zad i končetin a zároveň uší. Samozřejmě je potřeba močový měchýř řádně proplachovat, nejlépe čistou vodou, nebo nekofeinovými čaji

V zimě je potřeba organismus zahřívat, jak teplými nápoji, kořením (zázvor, skořice, galgán, kurkuma) tak i tepelně upravenou stravou, vhodnou úpravou pro toto období je pečení. Je dobré přidat více tuku a ubrat mléčné výrobky, které ochlazují. 

Tip pro zdraví + recept

Nyní je nejlepší období na konzumaci kvašené zeleniny, takzvaného pickles. Stačí přidat trochu ke každému jídlu, a vaše bříško vám poděkuje. U nás na prodejně seženete oblíbené dobrušské pickles.

Pokud neznáte miso, tedy japonskou fermentovanou pastu ze sóji, rýže nebo obilí, kterou můžete použít na dochucení polévky , omáčky nebo pomazánky, stojí určitě za to ho nyní vyzkoušet. Miso znamená v překladu "pramen chuti". Při fermentaci se zrno nebo boby rozloží na lehce stravitelné živiny a zároveň dojde vytvoření enzymů, které pomáhají v žaludku trávit potravu. Miso obsahuje také řadu minerálů a vitamínů. Bylo dokonce zjištěno, že na sebe váže těžké kovy a pomáhá je vyloučit z těla. Sladké bílé Shiro miso je vhodné i pro děti a jako náhražka  mléka a másla. Ječmenné Mugi miso má nejvíce minerálních látek ze všech miso past. 

Misa se vždy používá troška, lze jím dochucovat, nebo si z něj udělat ranní zdravou polévku zalitím horkou vodou.

V naší nabídce najdete také instantní miso polévky, které využijete na rychlou přípravu nebo do práce.

Tipy pro krásu

V zimě je potřeba o sebe pečovat, dopřávat si na sebe vědomě čas. Péče o tělo je po staletí jedním ze základních klíčů k dobrému pocitu a spojením se sebou sama. K tomu vám dobře pomůže například masážní olej S láskou od Primavery. Obsahuje vzácný olej z turecké růže, který pochází z ekologického zemědělství. Kombinace se sladkou benzoe skvěle zápůsobí, pokud za sebou máte náročný den plný shonu a stresu. A kapku pozitivní energie dodá i šťavnatá mandarinková esence. Jemná masáž harmonizuje vaše smysly a díky obsahu jojobového oleje důkladně pečuje o vaši pokožku. Uvidíte, že si tento voňavý skvost zamilujete. Používejte na vlhkou pokožku po koupeli a rozmazlujte se!

Tip pro domácnost

Provoňte ekologicky prádlo vašich nejmenších! S pracím gelem a aviváží s vůní hruškové šťávy od firmy Attitude máte jistotu šetrné péče. Stejně jako u ostatních produktů značky Attitude se i pracího gelu můžete 100 % spolehnout, že obsahuje jen látky šetrné k našemu zdraví. Skvěle vypere prádlo celé rodiny.  Vysoce koncentrovaný - balení vystačí na 35 pracích dávek, což je více než je u balení této velikosti standardní. Velmi dobře funguje i při nízkých teplotách. Použitelný v pračce i pro ruční praní. Lze použít na přírodní i syntetické materiály. Je vhodný jak pro bílé, tak pro barevné prádlo.Vyrobený z přírodních zdrojů, ekologický, hypoalergenní. Obsahuje více než 95 % biologicky rozložitelných složek.  Nepřítomnost škodlivých látek (jako např. fosfátů, optických rozjasňovačů, barviv) je testována nezávislou laboratoří. Má certifikaci EcoLogo, která potvrzuje šetrnost k životnímu prostředí. Ve výrobcích Attitude najdete jen složky šetrné k našemu zdraví („worry-free ingredients"), a to bez kompromisů. 

 Vykročte s námi do nového roku tou správnou cestou, pro nás i pro planetu.

text: Lucie Korbová