Cestujete rádi nebo jste spíše příznivci relaxace na vlastní zahradě? Tak či onak, všichni se rozhodně shodneme v jednom – slunce a sluneční paprsky nám vždy dodají lepší náladu! Užívejme si proto povedené babí léto s příjemnými teplotami a buďme co nejvíce na čerstvém vzduchu. S rodinou, blízkými přáteli nebo jen tak sami se sebou:o)

Pro vitalitu a posilnění imunity věnujme pozornost čerstvým a kvalitním potravinám a pravidelné detoxikaci organismu. Z bohaté úrody vlastní zahrádky nebo od kvalitních lokálních farmářů jistě využijete sílu červené řepy. Pomáhá vyplavování kyseliny močové z těla, působí blahodárně na trávení a činnost žaludku, zlepšuje krvetvorbu… Navíc posiluje buňky a pomáhá v boji s rakovinou. Opatrní by ale měli být lidé s močovými nebo ledvinovými kameny, jelikož řepa obsahuje kyselinu šťavelovou. Koncentrovaná šťáva z červené řepy má velmi silné detoxikační účinky. Může způsobovat točení hlavy nebo nevolnost. Je vhodné ji proto aspoň zpočátku procesu detoxikace ředit vodou nebo jinými šťávami (např. mrkvovou). Vyzkoušejte třeba mléčně kvašenou řepnou šťávu od Beutelsbacher. Zajisté si pochutnáte!

Říká Vám něco houba kombucha? Její účinky jsou známé již po tisíce let a i v dnešní době zažívá velký boom. Běžný slazený čaj se během pětitýdenního zrání s pomocí kombuchové kultury promění v osvěžující bublinkový nápoj plný probiotických bakterií, který je pro naše tělo velmi prospěšný. Kdo rád ovoce, pochutná si na MAGU nápojích. Uchovávají se v lednici, nabízejí tak příjemné osvěžení i v teplém babím počasí.

Gurmány ve světě vůní jistě potěší kadidlový esenciální olej. Tato ománská specialita má široké využití v kosmetice i v léčitelství. Zklidňuje napjaté nervy a podrážděnou psychiku, navozuje relaxační pohodu a čistí vzduch. Navíc antibakteriální účinky kadidla zajistí rychlejší hojení ranek. Při použití na kůži je vhodné tento olej smíchat s jiným nosným olejem.

Léto přálo pohybu, sportu a venkovním aktivitám. Zarytí i rekreační sportovci, kteří se jen tak nevzdávají a neskolí je jen tak nějaká překážka, ocení masážní olej s arnikou. Spolehlivě prohřeje a uvolní napjaté a ztuhlé svalstvo a podporuje pružnost pokožky celého těla. Navíc pěkně voní!

Příjemné dny a dobrou náladu!

 

                                                                                              Za tým Bioplanety Lenka B.