Také si mnozí z vás říkají, že rok uběhl jako voda? Ani jsme se nenadáli a už se nachýlilo jedno z nejradostnějších období roku – advent. Připravujeme se na vánoční svátky, pečeme cukroví, zběsile uklízíme a plánujeme vánoční scénář minutu po minutě, abychom všechno přichystali včas… A večer padáme únavou do postele s myšlenkami na to, co máme ještě udělat a na co jsme zapomněli.

Co ale pojmout přípravu na sváteční čas úplně jinak, radostněji. Poučit se z uplynulých měsíců, kdy nás situace s epidemií doslova přikovala zpět k rodinnému kruhu. Odvykli jsme si trávit čas společně a zaměřovali se na posouvání svých vlastních cílů. Ale ne nadarmo se říká, že „ve dvou“ se to lépe táhne. Není přece důležité udělat všechno do puntíku, sám a pro vlastní klid, abychom si mohli s klidným svědomím odškrtnout políčko na připraveném seznamu úkolů…

Zapojme do příprav celou rodinu. A rozhodně se toho nebojme! S dětmi si můžeme užít zábavné vaření a pečení. Nejen, že potrénujeme dětskou samostatnost, ale také podpoříme jejich zvídavost a společnou kooperaci. A že některé kousky nebudou vypadat jako ze žurnálu, to vůbec nevadí. Chutnat budou stejně dobře jako ty zbylé. O úklid se můžeme rovněž podělit. Vysát podlahu nebo utřít kuchyňskou linku děti zvládnou sami nebo s drobnou pomocí.

Členy rodiny můžeme též zapojit do výroby dárků. Každá pomoc se Ježíškovi určitě hodí a výsledek jistě potěší každého obdarovaného. Pustit se můžeme do výroby mýdel, pomád na rty, domácích voňavých krémů, svíček nebo kutilských skvostů.

K adventnímu období patří také zklidnění, odpočinek a relaxace. Pusťte si oblíbenou hudbu, přečtěte si zajímavou knihu nebo časopis, oblečte se pohodlně. Jděte ven sami nebo s rodinou a se zvířecím mazlíčkem a užijte si čerstvý vzduch. Po pořádné procházce se tělo dobře okysličí a člověk přijde na jiné myšlenky. Svět pak navnímáme rozhodně v lepších barvách!

Pro povzbuzení přinášíme pár tipů pro úspěšné prožití adventního období:

Oslaďte si život sobě nebo druhým delikátními francouzskými pralinkami Monty Bojangles. Jejich chuť si zamilujete a zajisté zaženete případný splín! Podpořte své zdraví s novými sirupy značky Bilegria, které jsou vyráběny podle receptur slavné bylinkářky „báby Kamenické“. Podpoříte imunitu a vyženete z těla případné neduhy!      
                                                                                                           
               K úklidu můžete využít univerzální čistič Mulieres. Tato specialitka se ukrývá v obalu z recyklovaných kartonů a poradí si s kdejakou špínou! A čistý domov pak provoňte peruánskou vodou od Inca Botanica. Funguje jako ochranný štít Vašeho domova a potěší jistě i každého obdarovaného.

Opatrujte se!

                                                                                               Za tým Bioplanety Lenka B.